Tutkimusta Suomessa
- Kiuru, Jukka:
Johdatus johtamiseen: ajatuksia johtamisen perusteet -opintojaksosta ja rakennusaineita tulevaan. Helsinki, Maanpuolustuskorkeakoulu 2009. - Toiskallio, Jarmo & Mäkinen Juha: Sotilaspedagogiikka: sotiluuden ja toimintakyvyn teoriaa ja käytäntöä. Helsinki, Maanpuolustuskorkeakoulu 2009.
Johdatus johtamiseen: ajatuksia johtamisen perusteet -opintojaksosta ja rakennusaineita tulevaanTutkimusmenetelmiä
- Creswell, J. W.: Qualitative Inquiry & Research Design: Choosing Among Five Approaches. Fourth edition. International student edition. Los Angeles, SAGE 2018.
- Eskola, Jari:
Johdatus laadulliseen tutkimukseen. Tampere, Vastapaino 1998. - Heikkilä, Tarja: Tilastollinen tutkimus. 9. uud. p. Helsinki: Edita, 2014.
- Liamputtong, P. Qualitative research methods. (4th ed.). South Melbourne, Oxford University Press 2013.
- Metsämuuronen, J.: Tutkimuksen tekemisen perusteet ihmistieteissä: Tutkijalaitos (3. laitos, 2. korj. p.). Helsinki, International Methelp 2006.
- Niiniluoto, Ilkka: Johdatus tieteenfilosofiaan: Käsitteen- ja teorianmuodostus. Helsinki, Otava 2007.
- Nummenmaa, T. Tutkimusaineiston analyysi. Helsinki, WSOY 1997.
- Puusa, A. & Juuti, P.: Menetelmäviidakon raivaajat: Perusteita laadullisen tutkimuslähestymistavan valintaan. Helsinki, JTO 2011.
- Tuomi, Jouni: Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi (Uudistettu laitos.). Helsinki, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2018.
- Virta, Jami: Johtamisen laitoksen tutkimusohje. Helsinki: Maanpuolustuskorkeakoulu, 2008.
Tietokantoja
- EBSCO Military & Government CollectionEBSCO Military & Government Collection sisältää kansainvälisten sotilasalan lehtien kokotekstejä (yli 300 julkaisua) sekä viitetietoja (yli 400 julkaisua). Palveluun sisältyy sekä sotilasalan ammattilehtiä että vertaisarvioituja sotatieteellisiä julkaisuja. Tuve-käyttäjä: klikkaa tästä
- ERICERIC is an internet-based digital library of education research and information sponsored by the Institute of Education Sciences (IES) of the U.S. Department of Education. ERIC provides access to bibliographic records of journal and non-journal literature from 1966 to the present. ERIC's mission is to provide a comprehensive, easy-to-use, searchable Internet-based bibliographic and full-text database of education research and information for educators, researchers, and the general public.
- ProQuest Military DatabaseProQuest Military Database sisältää kansainvälisten sotilasalan lehtien kokotekstejä sekä viitetietoja. Palveluun sisältyy sekä sotilasalan ammattilehtiä että vertaisarvioituja sotatieteellisiä julkaisuja. Tuve-käyttäjä: klikkaa tästä.
- PubMedPubMed on kaikille avoin lääketieteellinen viitetietokanta, jota ylläpitää United States National Library of Medicine. Tietokannassa on linkkejä myös kokonaisiin lehtiin ja artikkeliteksteihin.
- SAGE Premier 2020Sage Premier -kokoelma sisältää lähes tuhat Sagen kustantamaa tieteellistä aikakauslehteä vuodesta 1999 lähtien. Aihealueita ovat mm. kasvatustiede, politiikan tutkimus, psykologia, sosiologia, talous- ja hallintotieteet ja viestintä. Tuve-käyttäjä: klikkaa tästä.
Sotilaspedagogiikka oppiaineena
Ihmistieteisiin kuuluvan sotilaspedagogiikan tutkimuksen keskeisimpänä kohteena on ihmisten toimintakyky ja sen edistäminen turvallisuuden, kriisien hallinnan ja sodankäynnin näkökulmasta. Sotilaspedagogiikan keskeisenä teoriaperustana on kasvatus- ja liikuntatieteet, mutta se hyödyntää myös monien muiden tieteenalojen, kuten sosiologian ja psykologian tuottamaa tietoa ja tutkimusmetodeja.