Siirry pääsisältöön

E-kirjat: E-kirjat

Ellibs - e-kirjat ja äänikirjat

Ellibs sisältää kotimaisia e- ja äänikirjoja. Ellibs-palveluun pääsee 1.6.2022 alkaen MPKK:n kirjastokortilla. Palvelu on kaikkien Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakkaiden käytettävissä. Mikäli sinulla ei ole MPKK:n kirjastokorttia, ota yhteyttä MPKK:n kirjastoon (kirjasto.mpkk@mil.fi) virkasähköpostistasi. Ilmoita koko nimesi sekä Urho-kirjastokortin numero, jos sinulla on sellainen. Jos sinulla on Ellibsissä lainoja, jotka erääntyvät 1.6. jälkeen, joudut lainaamaan ko. teoksen uudelleen. 

Alta löydät ohjeen Ellibs -kirjojen käytölle TUVE- ja Funet -verkoissa.


Linkki palveluun (Edellyttää MPKK:n kirjastokorttia)

Käyttöohjeet

Käyttöehdot

EBSCO eBooks

EBSCO eBook Collection sisältää valikoiman englanninkielisiä e-kirjoja, jotka ovat koko puolustusvoimien henkilökunnan sekä MPKK:n ja puolustushaarakoulujen opiskelijoiden käytössä.


Linkki palveluun (TUVE/Funet)

Linkki palveluun (Etäkäyttö, edellyttää MPKK:n Funet-tunnuksia)

Käyttöohjeet

Käyttöehdot

ProQuest Ebook Central

ProQuest Ebook Central sisältää valikoiman englanninkielisiä e-kirjoja, jotka ovat koko puolustusvoimien henkilökunnan sekä MPKK:n ja puolustushaarakoulujen opiskelijoiden käytössä.


Linkki palveluun (TUVE/Funet)

Linkki palveluun (Etäkäyttö, edellyttää MPKK:n Funet-tunnuksia)

Käyttöohjeet

Käyttöehdot

Yleisiä ohjeita EBSCOn ja ProQuestin e-kirjojen käyttöön

E-kirjojen lukeminen selaimessa:

Kirjat ovat luettavissa internet-selaimessa, eikä erillisiä lukuohjelmia tarvita.

E-kirjojen lataaminen omaan käyttöön

Teoksista voi tyypillisesti ladata osia omaan käyttöön PDF-muodossa, riippuen kustantaja- ja teoskohtaisista rajoituksista.

Voit ladata osan teoksista myös ilman verkkoyhteyttä käytettäväksi ja erillisellä lukuohjelmalla luettavaksi. Huomaa että tarvittavia ohjelmia ei todennäköisesti pysty asentamaan puolustusvoimien laitteille, joten tähän joudut käyttämään henkilökohtaisia laitteitasi.

Muita e-julkaisuja verkossa:

Usein kysyttyjä kysymyksiä e-kirjoista

K: Mistä saan Funet-tunnukset?

A: Maanpuolustuskorkeakoulun tietohallintoala myöntää Funet-tunnukset (myös nimellä Haka-tunnukset) MPKK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ulkopuolisille ei ole valitettavasti mahdollista myöntää tunnuksia.

K: Kollegani ei saa auki e-kirjaan lähettämääni linkkiä. Missä vika?

A1:Selaimen osoiteriviltä poimittu linkki ei toimi, koska se sisältää istuntokohtaista dataa. Käytä Permalink-toimintoa (EBSCO) tai Share link to Book -toimintoa (ProQuest) pysyvän linkin luomiseen.

A2: Varmista että kollegasi käyttää linkin avaamiseen TUVE-internetselainta.

K: Miten voi ehdottaa kokoelmaan lisää kirjoja?

A: Eri puolustusvoimien kirjastot hankkivat palveluun kirjoja. Ota yhteyttä kirjastoosi. Maanpuolustuskorkeakoulun hankintaehdotuslomake on tässä: Hankintaehdotus

K: Voinko käyttää e-kirjoja esimerkiksi siviilipuhelimeltani?

A: Ellibsin e-kirjoja voi käyttää siviililaitteilla MPKK:n kirjastokortilla kirjautumalla. EBSCOn ja ProQuestin aineistoihin voi kirjautua siviiliverkoista vain Maanpuolustuskorkeakoulun Funet-tunnuksilla.

K: Saan e-kirjaa avatessani virheilmoituksen "Tämä e-kirja on valitettavasti käytössä". Missä vika?

A: E-kirjoilla on usein rajoitettu määrä yhtäaikaisia käyttäjiä, tyypillisesti 1 tai 3. Odota hetki kirjan vapautumista edelliseltä lukijalta.

K: Ellibsin e-kirjoissa ei näy sivunumeroita. Miten viittaan niihin oikein tieteellisessä tekstissä?

A: Ellibsin kirjat ovat ePub-formaatissa, joka mahdollistaa tekstin skaalautumisen erikokoisille näytöille ja joissa teksti juoksee vapaasti. Sivunumerot eivät tällöin näy. ePub-kirjoihin viittaamisessa voi soveltaa Suomen kustannusyhdistyksen ohjetta.