Skip to Main Content

Tietokantoihin tunnistautuminen: Lisensoidut aineistot MAASK MERISK ja ILMASK henkilökunnalle

Tietokantojen käyttötavat laite- ja verkkovapaasti aineistoihin oikeutetuille, TUVE, funet- ja yksityisillä älylaitteilla, lisäksi ohjeet käyttö- ja kirjautumisongelmissa.

MAASK, MERISK ja ILMASK henkilökunta

Puolustushaarakoulujen henkilökunta saa MPKK:n hankkimat lisensoidut aineistot käyttöön TUVE-koneilla. Kun käytätte TUVE-etäkäyttöyhteyttä omalla TUVE-toimikortilla, teidät tunnistetaan automaattisesti ja saatte samat palvelut kuin MPKK:n henkilökunta. Saatte samat palvelut millä tahansa TUVE-laitteella, kunhan kirjaudutte laitteeseen omalla TUVE-toimikortilla.

TUVE-laitteella pääsy palveluun tunnistetaan aina suoraan käyttäjän TUVE-toimikortista - joukko-osastoissa MPKK & MAASK & MERISK & ILMASK. 

Joillain rajatuilla puolustusvoimien internet-paikallisverkoilla aineistot aukeavat käyttöön ilman erillistä HAKA-kirjautumista palveluihin. Näitä verkko-alueita ovat  ILMASK alueen paikallinen internet-verkko ja MAASK kirjaston paikalliset internet-koneet. HAKA-tunnisteen puuttuminen estää lisensoitujen elektronisten aineistojen käytön muilta päätelaitteilta kuten kotikoneilta, tabletista, älykännyltä.

Jos olette TUVE-laitteilla kirjautuneena Santahaminan kampusalueen vierasverkkoon, oikeutenne lisensoituihin aineistoihin ei muutu. Tämä siksi, että TUVE-laite säilyttää tiedon oikeudestanne lisensoituihin aineistoihin, vaikka verkko muuttuisi. Jos kirjaudutte vierasverkkoon omalla älypuhelimellanne, saatte oikeudet kaikkiin lisensoituihin aineistoihin ja oikeudet myöntää MPKK:n kirjasto kampusalueella.

TUVE-laitteen etäkäyttöyhteys

Lisensoidut elektroniset aineistot saa käyttöön virkapaikalla ja TUVE-koneella, mutta myös missä päin tahansa maailmaa TUVE-etäkäyttöyhteydessä. TUVE-etäkäyttö käynnistää yhteyden julkisesta verkosta, mutta siirtyy sen jäljeen puolustusvoimien verkkoon ja vasta sieltä avataan yhteys internet-palveluihin. Siksi TUVE-etäkäyttöyhteys on kuin käyttäisit lisensoituja elektronisia aineistoja puolustusvoimien virkapaikoilta.

TUVE-laitteen etäkäyttöyhteyden ohje on nimeltään TUVE etäkäyttö. Ohje löytyy TUVE-laitteen työpöydältä: valitse kansio "Tukipalvelut" --> valitse "työasemaohjeet - neukkari"

--> JOS käytät vuosina 2018-2019 windows 7-TUVEa niin avaa ohje "TUVE terminoidun internet-yhteyden käyttäminen" 

--> JOS saat uuden windows 10-TUVEn niin vaihda (sivun ylävalikosta) Windows 10 ohjeet ja avaa ohje TUVE etäkäyttö