Skip to Main Content

Tietokantoihin tunnistautuminen: Lisensoidut aineistot MPKK:n henkilökunnalle

Tietokantojen käyttötavat laite- ja verkkovapaasti aineistoihin oikeutetuille, TUVE, funet- ja yksityisillä älylaitteilla, lisäksi ohjeet käyttö- ja kirjautumisongelmissa.

MPKK:n henkilökunta

Maanpuolustuskorkeakoulun henkilökunta pääsee millä tahansa päätelaitteella, missä tahansa päin maailmaa, missä tahansa verkossa, käyttämään MPKK:n kirjaston hankkimia lisensoituja elektronisia aineistoja. Virkapaikalla Santahaminan kampusalueen funet-verkossa henkilökunta tunnistetaan aina automaattisesti rajatussa käytössä oleviin lisensoituihin aineistoihin oikeutetuksi.

Mikäli käyttämäänne laitetta ei tunnisteta automaattisesti, palvelu ehdottaa kirjautumista HAKA-tunnisteella. HAKA-tunnistetta tarvitaan käytettäessä palvelua kotikoneelta, omalta tabletilta, älypuhelimesta tai muusta julkisesta verkosta. Maanpuolustuskorkeakoulun tietohallinnon myöntämä funet-verkon tunniste on sama kuin HAKA-tunniste.

Voitte myös käyttää TUVE-kannettavaa lisensoitujen elektronisten aineistojen käyttöön. Kun käytätte TUVE-etäkäyttöyhteyttä omalla TUVE-toimikortilla, teidät tunnistetaan MPKK:n joukko-osastossa kirjoilla olevana ja saatte oikeuden rajatussa käytössä oleviin aineistoihin.

TUVE-laitteen etäkäyttöyhteys

Lisensoidut elektroniset aineistot saa käyttöön virkapaikalla ja TUVE-koneella, mutta myös missä päin tahansa maailmaa TUVE-etäkäyttöyhteydessä. TUVE-etäkäyttö käynnistää yhteyden julkisesta verkosta, mutta siirtyy sen jäljeen puolustusvoimien verkkoon ja vasta sieltä avataan yhteys internet-palveluihin. Siksi TUVE-etäkäyttöyhteys on kuin käyttäisit lisensoituja elektronisia aineistoja puolustusvoimien virkapaikoilta.

TUVE-laitteen etäkäyttöyhteyden ohje on nimeltään TUVE etäkäyttö. Ohje löytyy TUVE-laitteen työpöydältä: valitse kansio "Tukipalvelut" --> valitse "työasemaohjeet - neukkari"

--> JOS käytät vuosina 2018-2019 windows 7-TUVEa niin avaa ohje "TUVE terminoidun internet-yhteyden käyttäminen" 

--> JOS saat uuden windows 10-TUVEn niin vaihda (sivun ylävalikosta) Windows 10 ohjeet ja avaa ohje TUVE etäkäyttö