Siirry pääsisältöön

Opinnäytteet: Kotimaa

Suomalaisten korkeakoulujen opinnäytteet

Suomessa tehdyt opinnäytteet saattavat olla saatavilla valmistumisvuodesta riippuen mikrofilmikortteina, elektronisina tai paperiversiona.

Kotimaisia opinnäytteitä voit hakea esimerkiksi Finna-palvelusta, tai organisaatioiden julkaisuarkistoista (kts. alla).

Huom! Poliisiammattikorkeakoulun opinnäytteet eivät näy Finnassa. Näitä voit hakea Theseus-palvelusta.

Osa opinnäytteissä on vapaasti käytettävissä korkeakoulujen julkaisuarkistoissa.

Osaan sähköisistäkin opinnäytteistä on tekijänoikeussyistä mahdollista tutustua vain käymällä paikan päällä. Vanhempia mikrokortti- ja paperimuotoisia opinnäytteitä saattaa olla mahdollista saada kaukopalvelun kautta.

Suomalaisissa yliopistoissa tehty tutkimus

Suomalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa löydät melko kattavasti Finna.fi ja Tiedejatutkimus.fi -palveluista. Finna.fi sisältää suomalaisten yliopisto- ja muiden kirjastojen kokoelmat, suomalaisissa korkeakouluissa laaditut opinnäytteet sekä kotimaisten tiede- ja ammattilehtien artikkeliviitteet.

Tiedejatutkimus.fi palveluun toimitetaan OKM:n tiedonkeruussa suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden tutkimusten tiedot. Tiedejatutkimus.fi eroaa Finnasta esimerkiksi siten, että palveluun toimitetaan tiedot myös suomalaisten korkeakoulujen tutkijoiden ulkomailla julkaisemasta tutkimuksesta.